HR-avdelningen

Färgelanda kommun

Färgelanda kommun är en kommun i sydvästra Dalsland med en stor arbetsmarknad inpå knuten. Kommunen erbjuder en rik mångfald av möjligheter, en vacker natur med glittrande sjöar och orörd vildmark, där du kan utöva ett aktivt friluftsliv.

Kommunen som organisation består av ca 500 medarbetare fördelat på tre sektorer; Omsorg, Barn & Utbildning, Samhällsutveckling samt en gemensam stab. Tillsammans arbetar vi för att uppnå vår vision om en trygg kommun med tillväxt och livskraft. Detta arbete utför vi med engagemang - företagsamhet - och ett gott bemötande, som är vår värdegrund!

Färgelanda kommuns HR-avdelning söker nu en erfaren kollega med som vill vara med och fortsätta utveckla våra processer med syftet att göra det lätt för våra verksamheter att göra rätt.

HR-avdelningen består i dag av två HR-strateger, två lönehandläggare, en kommunfotograf och en HR-chef. Vårt team präglas av inkludering, nyfikenhet och framåtanda, där vår drivkraft är att underlätta det dagliga arbetet för våra chefer genom direkt stödjande insatser, men även genom att utveckla processer för att göra det lätt att göra rätt. Vi lär av varandra, delar med oss av våra olika kompetenser och har högt till tak. Att vi är varandras arbetsmiljö genomsyrar hela vår avdelning.

Höjdpunkter I rollen som HR strateg hos oss: 

  • Möjligheten att få se effekten utav våra insatser och hur de skapar värde för våra verksamheter och vår gemensamma utveckling.
  • Att få samarbeta med ambitiösa, innovativa och inkluderande kollegor.
  • Arbetsglädjen och gemenskapen.
  • Att få samarbeta med våra drivande, positiva och nyfikna chefer
  • Spännande, utvecklande, utmanande uppdrag där stor handlingsfrihet och innovation präglar ditt uppdrag.

 

Din roll

Som HR-strateg hos oss arbetar du utifrån HR-avdelningens mål och uppdrag. Du är med och driver utvecklingsprojekt och övergripande processer inom hela HR-området.  Som HR-strateg arbetar du inom hela kommunen och är ett stöd gentemot samtliga chefer inom våra avdelningar och sektorer. Arbetet gentemot våra avdelningar/sektorer innebär att du informerar, utbildar och stöttar våra chefer i HR's övergripande processer likväl som du ger du ett kontinuerligt nära stöd inom varierande traditionella HR frågor som exempelvis förhandlingar, kompetensförsörjning, rehabiliteringsärenden, arbetsrättsfrågor, arbetsmiljöfrågor, rekrytering med mera.

I denna tjänst kommer ditt primära fokus ligga inom det arbetsrättsliga området, där du tillsammans med dina kollegor driver och kvalitetssäkrar våra arbetsrättsliga processer och har en rådgivande roll gentemot våra chefer. Du kommer vara delaktig i förhandlingar och bistå med såväl kompetens som administrativt stöd och vara r rådgivande vid tolkning och tillämpning av våra kollektivavtal.

Inom ditt uppdrag ryms även arbetsuppgifter inom löneöversyn och lönebildning där du, tillsammans med dina kollegor, kommer vara delaktig i den fortsatta utvecklingsresan som redan påbörjats. Du kommer vara behjälplig i arbetet med genomförande av lönekartläggningar med tillhörande analysarbete, information och utbildning samt framtagande av statistik och analysmaterial till bland annat vårt Personalbokslut.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot HR, eller annan akademisk utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har mångårig erfarenhet av HR-arbete i ett brett perspektiv, och är van att driva arbetsrättsliga processer och fackligt samarbete. Vidare har du erfarenhet av HR-arbete inom politiskt styrda organisationer samt goda datakunskaper och intresse för att arbeta med digitala system.

För att trivas i rollen som HR-strateg har du förmågan att driva ditt arbete framåt och du trivs med ett arbete med varierande arbetsuppgifter. Du har en god förmåga till struktur, helhetssyn och övergripande strategier. Vi ser utveckling och ständiga förbättringar som en viktig del i rollen och i HR-avdelningens arbete. Du är nyfiken och har initiativförmågan att ta våra processer vidare och längre. 

Som HR-strateg strävar du efter att skapa förtroende i dina relationer och du samarbetar väl med andra både internt och externt. I ditt arbete är du prestigelös, självgående och du trivs med att ha en social roll där det förekommer representation och muntliga framföranden i olika forum. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt, både muntligt och skriftligt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Villkor

Detta är en heltidstjänst tillsvidare och du rapporterar till HR-chef.

Vi tillämpar individuell lönesättning och möjlighet till distansarbete finns.

Tillträde sker enligt överenskommelse- önskvärt snarast möjligt. 

Övrigt 

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Färgelanda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/38
Kontakt
  • Christel Olsson, HR-chef, 0528-567146
  • Linda Larsson, HR-strateg, 0766352643
Facklig företrädare
  • Kontaktuppgifter till facklig representant erhålls via kontaktperson eller HR som nås via växeln., Växel0528-567000
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb