Sektor Omsorg, Individ- och familjeomsorgen

Färgelanda kommun

Färgelanda kommun är en kommun i sydvästra Dalsland med en stor arbetsmarknad inpå knuten. Kommunen erbjuder en rik mångfald av möjligheter, en vacker natur med glittrande sjöar och orörd vildmark, där du kan utöva ett aktivt friluftsliv.

Kommunen som organisation består av ca 500 medarbetare fördelat på tre sektorer; Omsorg, Barn & Utbildning, Samhällsutveckling samt en gemensam stab. Tillsammans arbetar vi för att uppnå vår vision om en trygg kommun med tillväxt och livskraft. Detta arbete utför vi med engagemang - företagsamhet - och ett gott bemötande, som är vår värdegrund!

Socialsekreterare på barn och unga sökes.

Vi söker en ny medarbetare. Vi har tidigare utökat antalet tjänster för att ge handläggarna mer möjligheter att utveckla arbetet med barn och unga i Färgelanda kommun. Vi vill kunna erbjuda alla våra handläggare en bra arbetsmiljö med en rimlig nivå på antalet ärenden. Det är viktigt för oss att vi är hållbara i vårt sociala arbete och vi värnar om en god arbetsmiljö. 

Som socialsekreterare kommer du att ansvara för hela processen med förhandsbedömning av inkomna anmälningar, utredning och beslutsfattande enligt socialtjänstlagen och LVU samt uppföljning av insatser och placeringar. Man arbetar nära sin 1e socialsekreterare och kollegor. I övrigt ansvarar du för att arbeta mot verksamhetens mål och att vara delaktig i arbetet med ständiga förbättringar och utvecklingar.

Vi erbjuder möjlighet till hemarbete, goda möjligheter till fortbildning inom arbetsområdet, metodhandledning, extern handledning och trevlig arbetsgemenskap. 

Färgelanda kommun erbjuder dessutom semesterväxling, friskvårdsbidrag och löneväxling. 

Kvalifikationer
För att arbeta som socialsekreterare ska du vara socionom eller annat som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande är att du arbetat som socialsekreterare med utredningar inom barn och unga eller annat liknande arbete kopplat till myndighetsutövning inom socialtjänsten. Erfarenhet av BBIC och kunskap i Procapita/Lifecare är även meriterande.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha:
• förmåga att skapa delaktighet för barn, unga och familjer
• lätt för att samarbeta prestigelöst med fokus på nyttan för barnet/den unge. Viktigt att du är en lagspelare
• förmåga att vara tydlig och respektfull
• god förmåga att strukturera och planera ditt arbete samt kan leda dig själv
• har förmågan att prioritera och arbeta i stundvis högt tempo
• förmåga att arbeta analytiskt, reflekterande samt processinriktat
• lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, kan arbeta med deadlines och god digital förståelse
• lätt för att arbeta med digitala verktyg

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet. 

Intervjuer kommer ske löpnade.

Vi ser fram emot att få träffa dig, Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Färgelanda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/36
Kontakt
  • Jon Granlund, 0528-567601
Facklig företrädare
  • Kontaktuppgifter till facklig representant erhålls via kontaktperson eller HR som nås via växeln., Växel0528-567000
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb