Valbohem AB

Valbohem AB är det kommunala bostadsbolaget i Färgelanda kommun. Vår vision är att Valbohem ska vara den attraktiva hyresvärden i Färgelanda som utvecklar framtidens boende!

Vi förvaltar 609 lägenheter och c:a 5056 m2 lokaler i kommunens tätorter Färgelanda, Högsäter, Ödeborg, Stigen och Ellenö. Företaget ingår i Sveriges Allmännytta och vår ambition är att erbjuda bra bostäder med hyresrätt. Vi har fastighetsskötare och administrativ personal på nära håll.

Vi söker nu en kvalificerad controller med fokus att främst stödja utvecklingen bolagets administrativa processer.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att, i samverkan med bolagets VD, medarbetare och Färgelanda kommuns ekonomienhet, vara delaktig och bidra till bolagets utveckling, operativt och strategiskt, enligt styrelsens uppsatta mål och budget. Du rapporterar till VD och deltar i ledningsgrupp och andra verksamhetsmöten.

Som kvalificerad controller kommer du ansvara för att:

  • I samråd med bolagets VD upprätta budget
  • Samordna löpande månadsrapporteringar till styrelsens möten
  • Administration av bolagets budget, ekonomisk redovisning, kravhantering och bokslut
  • Underlag/utredningar rörande reglemente, avgifter och statistik
  • Samordna utredningar/information angående ekonomiska och juridiska frågor

I arbetsuppgifterna ingår även att företräda  bolaget och verka i VD´s ställe när denne inte kan fylla sin funktion samt andra förekommande arbetsuppgifter på uppdrag av VD. Då samverkan sker med Färgelanda kommuns ekonomienhet kan det bli aktuellt med placering hos såväl Valbohem som hos Färgelanda kommun. 

Kvalifikationskrav

Arbetet kräver självständighet och innebär ett stort ansvar och vi ser därmed att du besitter en akademisk examen motsvarande civilekonom eller likvärdigt samt har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, gärna inom bolag med god kunskap om kommunal verksamhet. Som person är du handlingskraftig, flexibel samt noggrann. Du är en god pedagog som kan omsätta och förmedla ekonomiska samband och analyser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

I denna rekrytering sker urval och intervjuer fortlöpande vilket kan innebära att tjänsten tillsätts innan sista ansökningsdag.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Färgelanda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/62
Kontakt
  • Hans Sprung, VD, Valbohem AB, 0528-567 815 alt. 0766 35 25 24
  • Per Wahlén, Administrativ chef, Färgelanda kommun, 0528-567 105
Facklig företrädare
  • Kontaktuppgifter till facklig representant erhålls via kontaktperson eller HR som nås via växeln., Växel 0528-56 70 00
Publicerat 2020-07-04
Sista ansökningsdag 2020-07-31

Tillbaka till lediga jobb